De lekkerste stoofpeer
Men doet er alles aan om de gestoofde peren rood te kleuren, omdat dat nu eenmaal zo hoort, met bessensap, rode wijn of port. Maar probeer eens de onvolprezen Gieser Wildeman zonder gebruik van deze kleurmakers. Voeg pijpkaneel, kruidnagel en een beetje suiker toe en stoof een uurtje of twee drie op laag vuur. De peertjes worden mooi rood, boterzacht en ze smaken hemels. Dit perenras werd rond 1850 door ene Wildeman nabij Gorinchem gekweekt. Lees meer over deze typisch Nederlandse peer.

 

 



Warning: Use of undefined constant wday - assumed 'wday' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bellefle/public_html/templates/joomlage0056-designcanvas/index.php on line 176
Dinsdag 21
Warning: Use of undefined constant mon - assumed 'mon' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bellefle/public_html/templates/joomlage0056-designcanvas/index.php on line 177
januari 2020 | © Bellefleur Boomgaardbeheer | Ubbergen